Back

Proiect - Decizia etapei de încadrare pentru “Amenajari interioare si exterioare in vederea schimbarii destinatiei din hala de productie electronice in hala de productie mobilier (fara modificari structurale) si construire depozit deseuri P ”

DECIZIA ETAPEI DE INCADRARE  

Nr.   din  .2014

 

     Ca urmare a  solicitarii de emitere a acordului de mediu adresate de  SC PGS SOFA & CO SRL cu sediul in Oradea, Calea Borsului nr.23/A, pentru proiectul “Amenajari interioare si exterioare in  vederea schimbarii destinatiei din hala de productie electronice in hala de productie mobilier (fara modificari structurale) si construire depozit deseuri P” propus a fi amplasat în Biharia str. Salardului  nr.12, înregistrată la APM Bihor cu nr. 6108/25.04.2014,

în baza Hotărârii Guvernului nr.445/2009, privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice si private asupra mediului şi a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice, cu modificarile si completarile ulterioare,

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI  BIHOR

decide

 ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Colectivului de Analiză Tehnică, din data de 14.05.2014, că proiectul:
“Amenajari interioare si exterioare in  vederea schimbarii destinatiei din hala de productie electronice in hala de productie mobilier (fara modificari structurale) si construire depozit deseuri P ”  

Amplasament: Biharia str. Salardului  nr.12,  jud. Bihor

Nu se supuneevaluării impactului asupra mediului si nu se supune evaluarii adecvate.

Justificarea prezentei decizii:

  I.   Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare a impactului asupra mediului sunt următoarele:

 - proiectul  intră sub incidenţa Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, fiind încadrat în anexa nr. 2, la pct. 13. a) Orice modificări sau extinderi, altele decât cele prevăzute la pct. 22 din anexa nr. 1, ale proiectelor prevăzute în anexa nr. 1 sau în prezenta anexă, deja autorizate, executate sau în curs de a fi executate, care pot avea efecte semnificative negative asupra mediului.

  În  urma analizării caracteristicilor proiectului (mărime, producţia de deşeuri, emisii poluante, riscul de accidente), a localizării şi caracteristicilor impactului potenţial,  s-a  stabilit că realizarea acestuia  implică  un impact redus asupra calităţii factorilor de mediu.

-  Proiectul propune amenajarea halei existente, cu suprafata de 25919 mp amplasata pe terenul cu suprafata totala 101596 mp, in vederea productiei de mobila si construirea unui sopron metalic pentru deseurile rezultate din activitate cu suprafata de 100 mp si costruirea unui rezervor apa incendiu de  486 mc.

-Utilitatile sunt existente pe amplasament.

- Deseurile rezultate se vor colecta selectiv, se vor depozita temporar in spatiul construit si se vor valorifica/elimina cu societati specializate autorizate.

-  Nu au fost formulate observaţii din partea publicului  în urma mediatizării depunerii solicitării  de  emitere  a  acordului  de  mediu  pentru  proiect,  conform  legislaţiei  specifice  în  vigoare.   

 

  II. Motivele care au stat la baza luării deciziei etapei de încadrare în procedura de evaluare adecvată sunt următoarele:

    - proiectul propus nu intră sub incidenţa <>art. 28 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice, cu modificările şi completările ulterioare, amplasamentul acestuia fiind situat în afara ariilor naturale protejate si a siturilor Natura 2000,

 Condiţiile de realizare a proiectului :

- In perioada de executie se vor lua toate masurile care se impun pentru protectia factorilor de mediu, a zonelor apropiate luandu-se masuri de prevenire si combatere a poluarilor accidentale  

- Este obligatorie respectarea proiectului care a stat la baza avizarii si respectarea tutoror avizelor/acordurilor emise de alte autortati implicate

- Titularul de proiect va informa Agentia pentru  Protectia  Mediului  Bihor in termenul cel mai scurt despre orice modificare a datelor din proiect (caracteristici tehnice, amplasament etc.) si orice incident sau accident care afecteaza semnificativ mediul

- La finalizarea proiectului, titularul este obligat sa notifice autoritatea competenta de protectia mediului in vederea efectuarii unui control de specialitate pentru verificarea respectarii prevederilor deciziei etapei de incadrare conform art.49 din Ord.135/2010 al MMP, si se va solicita revizuirea autorizatiei de mediu. . 

     Prezenta decizie poate fi contestată în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 445/2009 şi ale Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

   

                   DIRECTOR EXECUTIV

                      ing. Sanda MERCEA      

 

                                                                                                               SEF SERVICIU AAA

                                                                                                                 ing. Felicia ENACHE 

 

  

Intocmit: Eugen Gavecz